U bent hier: seminars & demo clinics » VBT - Klinisch duurzaam kleven aan tandweefsel d.m.v dentale nanotechnologie

seminars & demo clinics (editie 2017)

VBT - Klinisch duurzaam kleven aan tandweefsel d.m.v dentale nanotechnologie

! inschrijven kan via de bezoekersregistratie waar u kunt aanvinken welke seminar(s) met accreditering u wenst te volgen !

MET ACCREDITERING (aangevraagd) - 10AE

In deze lezing zal een overzicht worden gegeven over de huidige stand van zaken betreffende adhesieven en hun kleefvermogen aan glazuur en dentine. Composiet kan gekleefd worden op twee wijzen, namelijk volgens een zogenaamde ‘ets-en-spoel’ of een eenvoudigere ‘zelf-ets’ procedure. Glazuur vergt een fosforzuurbehandeling en dus een ‘ets-en-spoel’ benadering voor een duurzame hechting, terwijl de applicatie van fosforzuur op dentine best wordt vermeden. Zelf-ets adhesieven met specifieke functionele monomeren beschikken over nano-technologie om duurzaam te kleven aan dentine. Deze lezing brengt u helemaal up-to-date over interactie op moleculair niveau tot klinische efficiëntie, met een duidelijk praktijkgerichte boodschap hoe men het meest duurzaam moderne composieten aan tandglazuur en -dentine kan kleven. De beoogde leerdoelen zijn:

  • Begrijpen dat glazuur en dentine een verschillende adhesieve benadering behoeven;
  • Het verschil tussen ‘ets-en-spoel’ en ‘zelf-ets’ adhesieven en hun respectievelijk kleefvermogen aan glazuur en dentine kunnen onderscheiden;
  • Leren dat duurzame hechting nog steeds een multi-stappen benadering vergt.

Seminar by Prof. dr. Bart Van Meerbeek 

 

>> Bio Prof. Dr. Bart Van Meerbeek

Terug naar overzicht