U bent hier: seminars & demo clinics

seminars & demo clinics (editie 2017)

DentistatWork biedt een programma van seminars (met en zonder accreditering) aan op de beursvloer zelf en i.s.m exposanten worden demo clinics voorzien. Hierin wordt uitleg gegeven over de ‘live’ werking van bepaalde instrumenten, toestellen of gebruik van producten. 

DE TOEGANG TOT DE SEMINARS (ZONDER ACCREDITERING) & DEMO CLINICS IS VRIJ. ER IS GEEN VOORINSCHRIJVING NODIG.

De toegang  tot de SEMINARS MET ACCREDITERING is ook vrij maar wij verzoeken u om uw aanwezigheid te vermelden tijdens uw gratis bezoekersregistratie. U kan tijdens deze registratie aanvinken welke seminars met accreditering u wenst bij te wonen (geldt dan als inschrijving!).

Presentatie in de taal van de titel (tenzij anders vermeld)

>> download hier overzicht bezoekersprogramma

CYRTINA - Grenzen aan Keramiek. Klinische implicaties van materiaaleigenschappen verkend.

13:00

In de lezing worden de grenzen aan keramische restauraties verkend en intelligente klinische oplossingen en  procedures voor hun duurzame toepassing in de praktijk voorgesteld.

Seminar by Prof. dr.ir. Jef van der Zel


Meer info Toevoegen aan kalender16/11/2017 13:00:0016/11/2017 13:30:00CYRTINA - Grenzen aan Keramiek. Klinische implicaties van materiaaleigenschappen verkend.Kronen en bruggen uit volkeramiek stammen weliswaar uit de tachtiger jaren van de vorige eeuw, maar het hiervoor gebruikte keramiek is sindsdien qua samenstelling en structuur compleet veranderd. De veranderingen zijn zo snel gegaan dat klinisch onderzoek en wetenschappelijk bewijs van duurzaamheid er vaak bij in zijn ingeschoten. De tandheelkunde heeft hiervoor met veel breuk- en chipproblemen al ruimschoots haar lesgeld betaald. Zo is nu weliswaar het effect van de hoge hardheid van zirkoonoxide op de abrasie van antagonisten onderzocht, maar weten we niets over de op termijn verhoogde belasting hiervan op de rest van het gebit. Ook leidt het streven van de industrie naar steeds hogere translucentie van zirkoonoxide tot concessies aan de aanvangssterkte en de sterkte na 5 jaar, waarvan de klinische implicaties niet zijn te overzien. In de lezing worden de grenzen aan keramische restauraties verkend en intelligente klinische oplossingen en  procedures voor hun duurzame toepassing in de praktijk voorgesteld. Seminar by Prof. dr.ir. Jef van der Zel Prof.dr.ir. Jef van der Zel. Jef van der Zel verrichtte van 1977 tot 2007 onderzoek naar legeringen en metaalkeramiek, pers- en sinterkeramiek bij Elephant-Dentsply. Hij wordt gezien als een van de pioniers van dental CAD/CAM, m.n. op het  gebied van CAD software, desktop scannen, virtuele articulatie en geleide implantaat planning. In 2004 werd hij bijzonder hoogleraar Computerondersteunde Tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Onderzoek o.a. gericht op histo-anatomische keramische kronen en bruggen met CAD/CAM (“Primero”). DD/MM/YYYY

DENTA/3M - Maak kennis met de 3M™ Mobile True Definition Scanner

13:30

Of u nu intra-oraal scannen aan uw bestaande werkwijze wilt toevoegen of uw digitale aanbod wilt vergroten, de 3M™ Mobile True Definition Scanner biedt ongeëvenaarde:

  • Nauwkeurigheid: Bewezen nauwkeuriger te zijn dan andere toonaangevende intra-orale scanners1 (en de nauwkeurigheid is consistenter).
  • Gebruiksgemak: Innovatief ontwerp voor snel, eenvoudig en comfortabel scannen. • Prijsstelling: Lage instapkosten voor intra-oraal scannen.

Demo clinic by Jean-Paul Klein, Digital Dentistry Benelux

Key words: innovatie | klein | nauwkeurig | budgetvriendelijk | succesvol

VBT - Klinisch duurzaam kleven aan tandweefsel d.m.v dentale nanotechnologie

14:00

MET ACCREDITERING (aangevraagd) - 10AE

In deze lezing zal een overzicht worden gegeven over de huidige stand van zaken betreffende adhesieven en hun kleefvermogen aan glazuur en dentine.

Seminar by Prof. dr. Bart Van Meerbeek 

(inschrijven kan via de bezoekersregistratie!)

Meer info Toevoegen aan kalender16/11/2017 14:00:0016/11/2017 15:30:00VBT - Klinisch duurzaam kleven aan tandweefsel d.m.v dentale nanotechnologie! inschrijven kan via de bezoekersregistratie waar u kunt aanvinken welke seminar(s) met accreditering u wenst te volgen ! MET ACCREDITERING (aangevraagd) - 10AE In deze lezing zal een overzicht worden gegeven over de huidige stand van zaken betreffende adhesieven en hun kleefvermogen aan glazuur en dentine. Composiet kan gekleefd worden op twee wijzen, namelijk volgens een zogenaamde ‘ets-en-spoel’ of een eenvoudigere ‘zelf-ets’ procedure. Glazuur vergt een fosforzuurbehandeling en dus een ‘ets-en-spoel’ benadering voor een duurzame hechting, terwijl de applicatie van fosforzuur op dentine best wordt vermeden. Zelf-ets adhesieven met specifieke functionele monomeren beschikken over nano-technologie om duurzaam te kleven aan dentine. Deze lezing brengt u helemaal up-to-date over interactie op moleculair niveau tot klinische efficiëntie, met een duidelijk praktijkgerichte boodschap hoe men het meest duurzaam moderne composieten aan tandglazuur en -dentine kan kleven. De beoogde leerdoelen zijn: Begrijpen dat glazuur en dentine een verschillende adhesieve benadering behoeven; Het verschil tussen ‘ets-en-spoel’ en ‘zelf-ets’ adhesieven en hun respectievelijk kleefvermogen aan glazuur en dentine kunnen onderscheiden; Leren dat duurzame hechting nog steeds een multi-stappen benadering vergt. Seminar by Prof. dr. Bart Van Meerbeek    >> Bio Prof. Dr. Bart Van Meerbeek DD/MM/YYYY

CONNECT DENTAL - Trios : uw partner voor uw digitale toekomst

15:30

Korte introductie digitalisatie Demo draadloze Trios van 3Shape

Demo clinic by Dirk Mauclet & Jean François Brusselle, Connect Dental Specialists

Key words: Digitalisatie | ConnectDental | Poederloos scannen | Snelheid, precisie & eficiëntie

VBT - De standaard verkoopkostprijsberekening van een tandartsenpraktijk. Enige kritiek op de studie De Lembre?

16:00

MET ACCREDITERING (aangevraagd) - 10AE

Doel van studie De Lembre . Soorten manieren van kostprijsberekening. Om werkbaar te zijn moeten vooraf een aantal lijnen afgebakend worden. Een aantal afspraken vooraf, door een aantal enkelingen fel bekritiseerd. Beperkte invloed van de vooraf gestelde afspraken op de standaardkostprijs/uur. 

Seminar by Fernand Vandekerckhove, Tandarts / Licentiaat Economie

Key words: standaardkostprijsberekening | maximumtarieven | boekhouding | studie De Lembre | formule standaardkostprijsberekening

(inschrijven kan via de bezoekersregistratie)

EXCENT TANDTECHNIEK - De digitalisering van het tandtechnisch lab

18:30

De digitale workflow voor het vervaardigen van indirecte restauraties blijft veranderen. Welke voordelen heeft de ene intra-orale scanner ten opzichte van de andere? Vanuit welke intra-orale scanner kan uw tandtechnisch laboratorium digitale data ontvangen? Welke restauraties kunt u vervaardigen met behulp van een intra-orale scanner? Welke productiemethoden heeft uw labo inzake milling en 3D printing.

Demo clinic by Dirk Strubbe, Manager New Technology

Key words: Intra-Orale scanning | 3D printing | digital workflow | Operational Excellence | Customer Intimicy